Nieuws | Band | Releases | Live | Media | Store | Contact | |

 

Mr. Knowhow biografie (juli 2018)

"Een presentatie met ballen en veel interactie en chemie op het podium. Mr. Knowhow zet een strakke en goede rock show neer." (jury POPgroningen Talent Award)

Mr. Knowhow is niet op zoek naar een nieuw geluid en verwacht ook geen experimenten. De band speelt strakke recht-toe-recht-aan rock dat lekker in het gehoord ligt en grijpt hierbij terug naar de old school jaren '80 en '90 rock. Denk aan Guns 'n Roses, The Black Crowes of AC/DC in een nieuw jasje.

Mr. Knowhow is opgericht in 2008 en heeft in de afgelopen jaren drie EP's uitgebracht: Out In The Open (2009), A Noise Revolution (2011) en Mk III Analog (2014). Daarbij heeft de band een ontwikkeling doorgemaakt van gitaarpop naar stevige rock en hardrock. Tussendoor werd de song Remember opnieuw uitgegeven op het compilatie album Riot On Sunset volume 20 van het Amerikaanse label 272 Records. De muziek van Mr. Knowhow is altijd goed ontvangen door het publiek en (lokale) radiostations. Zo heeft de band de afgelopen jaren veel airplay gehad en live gespeeld op onder andere RTV Noord, Radio Compagnie, Omroep Odrie en Indie XL. Ook heeft de band diverse live shows gespeeld op festivals, kroegen en zalen in Nederland en Duitsland. In 2018 bestaat de band 10 jaar en wordt nieuwe muziek aangekondigd.

Mr. Knowhow is een echte live band en staat bekend om de energieke live shows. Met de energieke muziek, een hoog rock 'n' roll gehalte en een enthousiaste presentatie op het podium, staat Mr. Knowhow garant voor een spetterende live show!

Mr. Knowhow is:
* Hanny Wolvekamp - zang
* Wim Ratering - gitaar
* Wim Huizenga - gitaar en zang
* Marck Kuiken - bas
* Arno Wegman - drums

Facts:
* Drie EP releases: Out In The Open (2009), A Noise Revolution (2011) en Mk III Analog (2014)
* Airplay op diverse lokale en regionale radiostations
* Release op Amerikaanse compilatie CD Riot On Sunset 20 (song 'Remember')
* Diverse live shows in Nederland en Duitsland

Quotes:
* "Muzikaal gezien zit het prima in elkaar. Er wordt behoorlijk strak gespeeld en de gitarist zet zo nu en dan een klassieke solo in."
   (Festivalinfo.nl)
* "Dit is uitermate geschikt voor kroegen en lokale dorpsfeesten waar men houdt van ouderwetse lekker in het gehoor liggende stevige rock." 
   (Lords of Metal)
*
"De Groningse band Mr. Knowhow verzorgde een spetterende opening van het avondprogramma." (organisatie Cultura Marum, 2013)
* "Fijne rock 'n' roll attitude en een enthousiaste presentatie op het podium. Te gek!" (jury Rode Oortjes Festival)


Downloads:

* Biografie (pdf)
* Bandfoto (jpg)
* press kit (bevat biografie (.doc en pdf), bandfoto's (kleur en zwartwit), logo en rider)


Lees meer over de band in Mr. Knowhow: historie en verhaal

 

Mr. Knowhow online | www.mrknowhow.nl | (c) 2008-2018 Mr. Knowhow