Nieuws | Band | Releases | Live | Media | Store | Contact | |

 
Nieuwsarchief
Nieuwe live shows
6 april 2016

Na onze try out in januari dit jaar staan wij 26 april weer op het podium in The Bull's Eye in Assen. Deze keer met een avondvullende show tijdens Koningsnacht. Op 11 juni spelen wij op het Eastwood Treffen bij Motorhome Eastwood in Oosterwolde. Meer info vind je bij onze tourdata of op onze Facebook pagina (www.facebook.com/mrknowhowband). Graag tot ziens!


Next up: Oosterwolde op 19 maart
29 februari 2016

Op 19 maart spelen wij onze eerste avondvullende show met Wim Huizenga erbij op gitaar. Heb je ons in Assen gemist laatst, dan is hier je herkansing. Graag tot dan!


Try out show komende vrijdag
26 januari 2016

De eerste maand van het nieuwe jaar is al weer bijna voorbij en zo staan wij bijna klaar voor onze eerste live show als vijfpersoons formatie. Aanstaande vrijdag spelen wij, zoals we eerder bekend maakten, een try out show in The Bull's Eye in Assen. De show begint om 21.00 uur (let op, dit is een uur vroeger dan we eerder bekend maakten!). De entree is gratis en na onze show begint de wekelijkse jamsessie. Graag tot vrijdag!


Vrolijk kerstfeest
22 december 2015

We zijn al weer aan het eind van het jaar beland en willen jullie graag een vrolijk kerstfeest en alvast een goede jaarwisseling wensen. 2015 was voor ons het jaar die wij als band met vier personen begonnen en nu als vijfpersoons band afsluiten. We willen jullie ook graag bedanken voor jullie komst bij de energieke live shows die we hebben gespeeld. De eerste shows voor 2016 staan al weer gepland en we hopen jullie dan weer te zien.


Try out show 2016
11 december 2015

Momenteel zijn we hard aan het repeteren om in onze nieuwe bezetting klaar te zijn voor het podium. Vrijdag 29 januari zullen wij een try out show spelen in The Bull's Eye in Assen, voorafgaand aan de wekelijkse jamsessie. De show start om 22.00 uur en is dus de eerste show met Wim Huizenga. Graag tot dan!


Mr. Knowhow verwelkomt Wim Huizenga
4 december 2015

De laatste tijd misten wij een vol gitaargeluid op het podium, vooral na de opnames van onze laatste EP Mk III Analog. Daarom waren we al een tijdje op zoek naar een tweede gitarist. Na een aantal audities kwam een oude bekende op ons pad. We zijn blij om Wim Huizenga te kunnen verwelkomen als gitarist binnen Mr. Knowhow.

Zoals verteld is Wim voor ons geen onbekend iemand. Zo hebben we al vaker met hem samen gespeeld tijdens jamsessies en stond hij ook af en toe tussen het publiek tijdens onze live shows. Wim heeft ervaring opgedaan in eerdere bands en jamsessies. Wij zijn er van overtuigd dat hij samen met Wim Ratering voor een stevige en afwisselende gitaar sound kan zorgen en zijn muzikale ervaring kan delen in een bijdrage aan onze nieuwe muziek. Binnenkort zullen jullie hem met ons op het podium zien!


Live show MON
29 oktober 2015

Op vrijdag 27 november vanaf 20.00 uur spelen wij een speciale live show in het café van Muziek Organisatie Noord (MON) in Groningen. MON heeft plannen voor de toekomst om de oefenruimtes en het (muziek)aanbod uit te breiden en wil daarvoor graag het huidige pand aankopen. Daarvoor zijn ze een crowdfunding actie begonnen. Onze live show op 27 november is gratis toegankelijk. Wij vragen alleen vrijblijvend een (kleine) bijdrage voor deze crowdfunding actie. Kijk voor meer informatie op www.erzitmuziekinmon.nl en graag tot ziens op 27 november.


Nieuwe datum 2016 Oosterwolde
10 oktober 2015

We hebben een nieuwe datum voor het optreden in grand café Stationsplein 2 in Oosterwolde, dat in eerste instantie stond gepland voor 12 september. Op zaterdag 19 maart a.s. zullen wij alsnog gaan optreden in Stationsplein 2 en daarmee is eveneens de eerste show voor 2016 vastgelegd. De aanvang van de live show is om 22.00 uur en de entree is gratis. Graag tot dan!


Optreden Oosterwolde verplaatst
5 september 2015

In overleg met de organisatie hebben wij het optreden dat op 12 september in Oosterwolde stond gepland nogmaals moeten uitstellen. We zijn nu op zoek naar een nieuwe datum. Zodra er een nieuwe datum bekend is zullen we dat direct bekend maken.


Gigs en pics
3 augustus 2015

Voor iedereen die op vakantie is geweest en weer klaar is voor rock 'n' roll hebben wij goed nieuws. Na een besloten optreden vorige maand gaan we vanaf 15 augustus weer los met openbare optredens. Zie onze tourdata voor de data en plaatsen en we hopen jullie daar te zien!

Daarnaast hebben we de afgelopen periode nieuwe live foto's online gezet op Facebook. Zo kunnen jullie de mooie en energieke momenten van de afgelopen periode terug zien.


Nieuwe tourdata voor de komende maanden
10 juni 2015

Na een rustige maand juni gaan we vanaf volgende maand weer los. Voor de komende maanden hebben we de volgende nieuwe tourdata op het programma:

zaterdag 18 juli, Red Devils MC North East, Oude Pekela (besloten feest)
zaterdag 15 augustus, Streetfighter party Monts, Noordbroek
zaterdag 12 september, grand café Stationsplein 2, Oosterwolde
zaterdag 26 september, Music = Art Festival, Zuidhorn

Graag tot ziens!


Optreden Oosterwolde verplaatst
11 april 2015

Het optreden in grand café Stationsplein 2 in Oosterwolde op 6 juni is door omstandigheden verplaatst naar 12 september. Aanvang is nog steeds om 22.00 uur. Graag tot dan!


Nieuws update
25 maart 2015

Het is momenteel even rustig op de agenda met optredens. Door omstandigheden kunnen we deze maanden even niet live spelen. Dat houdt niet in dat we stil zitten. We zijn druk bezig met het schrijven en uitwerken van nieuwe muziek. Ook zijn we bezig om onze setlist bij te werken en te perfectioneren. Vanaf mei zullen we weer live te zien zijn. Op 15 mei spelen we op het flatfeest in Flatbar Selwerd 2 in Groningen. Daarnaast spelen we op 6 juni een avondvullende show in grand café Stationsplein 2 in Oosterwolde. Graag tot dan! Meer tourdata volgen overigens nog.


Nieuwe gigs voor 2015
21 januari 2015

De kop is al weer van het nieuwe jaar af en wij kunnen alvast de eerste tourdata voor 2015 bevestigen.

Vrijdag 13 februari, 21.00 uur, Lola in Groningen (met The Mandrills en Different Color)
Zaterdag 28 februari, 20.00 uur, Clubhuis Monts in Noordbroek (besloten feest)
Zaterdag 6 juni, 22.00 uur, Stationsplein 2 in Oosterwolde

Meer tourdata volgen nog..!


Kerstvakantie
22 december 2014

Het jaar is al weer bijna ten einde en voor ons gevoel is de tijd erg snel gegaan. Nu hebben we afgelopen jaar ook veel hoogtepunten gehad en 'times flies when you're having fun' luidt het bekende gezegde. Eén van de hoogtepunten van afgelopen jaar was de voorronde voor de POPgroningen Talent Award, waarvoor wij waren geselecteerd door de jury. We hebben hier een te gekke show kunnen spelen en hebben er veel tips en trucs aan overgehouden.

Een ander nog groter hoogtepunt was natuurlijk de opnametijd in de studio en de uiteindelijke release van onze EP Mk III Analog, die wij in mei hebben gepresenteerd in poppodium Punt 1 in Leek. De plaat is goed ontvangen door jullie als publiek en door de lokale radiostations. We hebben een aantal cd's verkocht, veel live shows gespeeld en ook veel airplay gehad op de radio. Zo stond Sweet Mama zelfs in de Indie Charts. Met één woord geweldig!

Graag willen we nog een aantal mensen bedanken voor het afgelopen te gekke jaar. Milan Ciric van de Sing-Sing Studio in Metslawier heeft samen met ons een prima productie gemaakt, prachtige opnames gemaakt en gezorgd voor een vette mix op Mk III Analog! Thanks! Ook willen we graag Jeroen Götz bedanken die niet alleen altijd weer mooie bandfoto's van ons weet te maken, maar ook heeft geassisteerd bij het artwork voor Mk III Analog. Daarnaast gaat onze dank uit naar: de organisatie van POPgroningen en de organisatie van poppodium Punt 1 in Leek, Appie van Riesen en de andere leden van het team bij Omroep Odrie, radio IndieXL, Radio Compagnie (team van EchtErik) en het team van Faktum 51 op RTV Stadskanaal. En last but not least: dank aan onze fans, vrienden en publiek. Jullie zorgen voor die te gekke sfeer bij de live shows en geven ons de energie om er elke keer weer een feest van te maken!

Wij gaan nu even genieten van de feestdagen samen met onze families en vrienden, maar volgend jaar rocken we weer stevig door! We wensen iedereen fijne feestdagen en alvast een super knallend nieuw jaar!


Glazen huis in Oosterwolde
28 november 2014

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 december staat er in Oosterwolde een glazen huis. Omroep Odrie verzorgt dan een non stop 27 uur durende radio uitzending ten bate van de 3FM Serious Request actie. Het glazen huis staat aan de zuidzijde van de Stationsstraat in Oosterwolde. Naast de radio uitzending vanuit het glazen huis vinden er ook allerlei activiteiten plaats, zoals live muziek.

Op zaterdagmiddag 20 december rocken wij het jaar uit voor het goede doel vanaf het podium bij het glazen huis in Oosterwolde. Wij spelen om 12.00 uur en er is nog meer live muziek. Al met al nog een goede reden om naar Oosterwolde te komen en het goede doel te ondersteunen! Kijk voor meer info op www.omroepodrie.nl.


Mk III Analog stream op YouTube
17 november 2014

Onze EP Mk III Analog was natuurlijk al te beluisteren via Soundcloud en Bandcamp. Op deze laatste site kun je de EP eveneens downloaden of bestellen. Vanaf nu kun je Mk III Analog ook beluisteren via YouTube: www.youtube.com/playlist?list=PLp2AKMpUu6Q98x7bOMJlZPpkgYyksvEaU. Veel luisterplezier!


Recensies Mk III Analog en nieuwe live shows
12 september 2014

Inmiddels hebben we twee recensies binnengekregen van onze nieuwe EP Mk III Analog. Enkele quotes uit de recensies:

"De productie is prima en past goed bij het rechttoe rechtaan geluid van de band. Muzikaal gezien zit het prima in elkaar. Er wordt behoorlijk strak gespeeld en de gitarist zet zo nu en dan een klassieke solo in." (Podiuminfo.nl/Festivalinfo.nl).

"Nergens spectaculair maar zeer acceptabel uitgevoerde niets aan de hand AOR. De band doet het goed op lokaal/regionaal nivo en dat kan ik me prima voorstellen. Dit is uitermate geschikt voor kroegen en lokale dorpsfeesten waar men houdt van ouderwetse lekker in het gehoor liggende stevige rock." (Lords of Metal).

Lees meer op onze perspagina.

In september en oktober is het wat rustiger op onze agenda, maar in november gaan we weer los. Op 13 november spelen we in de Flatbar van Selwerd 2 in Groningen en op 27 november gaan we rocken in Vita Nova in Middelstum. Check onze tourdata voor meer info en graag tot dan!


Foto en video update
22 augustus 2014

Voor de meeste mensen zit de vakantie er inmiddels weer op. Zijn jullie weer klaar voor rock 'n' roll? Dat komt mooi uit! Reminder: volgende week vrijdag spelen wij live tijdens de Nacht van Winsum bij Café J&A. Graag tot dan!

Ondertussen hebben wij onze foto's en video's geupdate. Zie onze mediapagina voor een nieuwe selectie foto's en live video's. Like daarnaast onze Facebookpagina en abonneer je op ons YouTube kanaal voor meer foto's en video's.


Nieuwe tourdata voor juli en augustus
14 juli 2014

Op donderdag 24 juli a.s. zijn we te gast in de studio van RTV Stadskanaal waar onze band twee uur lang centraal staat in het programma Faktum 51. Ook zullen wij vier nummers akoestisch spelen. Faktum 51 wordt uitgezonden tussen 20.00 en 22.00 uur, is in de ether te beluisteren via 105.3 FM of via de live stream op www.rtvstadskanaal.nl.

In augustus gaan we weer een stevig potje rocken. Op 29 augustus spelen wij namelijk een live show bij Café J&A in Winsum. Wij spelen 's avonds tussen 22.00 en 2.00 uur en de andere optredende act is The Anouk Coverband.


« Nieuwer | Ouder »| top ^
 

Mr. Knowhow online | www.mrknowhow.nl | (c) 2008-2018 Mr. Knowhow