Nieuws | Band | Releases | Live | Media | Store | Contact | |

 
Nieuwsarchief

Mr. Knowhow live bij Echt Erik
31 maart 2018

Als afsluiter van onze Break Out Tour zijn wij zondag 8 april te gast in de studio van RTVGO! in Winschoten, waar wij vier nummers live zullen spelen in de uitzending van Echt Erik. De uitzending van Echt Erik is van 17.00 tot 19.00 uur, waarbij wij in het tweede uur spelen. Volg de live stream via www.echterik.nl. Hier kun je ook zien op welke radiostations de uitzending (in herhaling) is te beluisteren. De afgelopen shows hebben we al nieuw werk laten horen. Dat zal zeker nu ook het geval zijn.


Benefiet voor Stichting Semmy
12 maart 2018

Op dinsdag 27 maart wordt er in het pnd van studentenvereniging Cleopatra in Groningen een benefietactie georganiseerd, om geld in te zamelen voor Stichting Semmy. Deze stichting zet zich in voor kinderen met hersenstamkanker. Wij ondersteunen dit doel graag en zullen daarom in het avondprogramma een set spelen. Kom allen langs om dit goede doel te ondersteunen!

Dinsdag 27 maart 2018, Cleopatra - Kleine Pelsterstraat 5 / 5a Groningen, aanvang Mr. Knowhow 20.00 uur


Optreden zaterdag geannuleerd
2 februari 2018

Vanwege ziekte zijn wij tot onze grote spijt genoodzaakt om ons optreden morgen, 3 februari, bij Monts Noordbroek te annuleren. Er zal naar een vervangende datum worden gezocht. Zodra daar meer over bekend is zullen wij dat vermelden.


Break Out Tour
3 januari 2018

We gaan 2018 goed beginnen met een tour door Noord Nederland. Naast de al eerder aangekondigde shows tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) gaan we een aantal vette rock shows neerzetten met onze vrienden van Kill Your Darlings. Daarnaast zijn we in april te gast bij Echt Erik, waar we live in de #radiosessions gaan spelen. Uiteraard kunnen jullie tijdens de shows alvast wat nieuwe muziek verwachten, waar we de afgelopen periode druk mee bezig zijn geweest.

18 januari - Proeflokaal 't Kantoor Groningen - ESNS
20 januari - Café Knarie Groningen - ESNS
25 januari - Flatbar Selwerd 2 Groningen - met Kill Your Darlings
3 februari - Monts Noordbroek - met Kill Your Darlings
16 maart - New Café Image Assen - met Kill Your Darlings
8 april - RTVGO!, Winschoten - Echt Erik #radiosessions live uitzending

Het wordt te gek! Mis ons niet! Zie voor meer informatie onze tourdata.


Prettig Kerstfeest!
23 december 2017

Zo aan het eind van het jaar wordt er vaak traditie getrouw teruggekeken op net afgelopen jaar. Voor ons was het een jaar waarin wij afscheid namen van Phil met twee vette live shows. Daarnaast hebben we Marck verwelkomd, die daarmee na zeven jaar weer is gaan bassen bij Mr. Knowhow. In de oefenruimte en op het podium voelt het al weer vertrouwd en als vanouds.

Naast een terugblik op het afgelopen jaar kunnen we uiteraard ook vooruit blikken op het komende jaar. Zo gaan we, zoals we eerder bekend maakten, het jaar flitsend van start met twee shows tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS). Maar er gaat meer live gespeeld worden. Daarover maken we zeer binnenkort meer bekend! Daarnaast zijn we de laatste tijd druk bezig geweest met het schrijven van nieuwe muziek. Ook daarover horen jullie meer in het nieuwe jaar.

Voor nu wensen we jullie fijne feestdagen! Volgend jaar 'breken we de boel weer af'!


Live tijdens ESNS
20 december 2017

Tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) zal Mr. Knowhow twee keer de Groningse podia betreden.

Op donderdag 18 januari spelen we om 21.30 en 22.30 in totaal twee sets, in Proeflokaal 't Kantoor (Kolendrift 19 Groningen).

Daarnaast spelen we op zaterdag 20 januari om 19.00 uur een set in Café Knarie (Oosterstraat 69A Groningen).

Kom gezellig een biertje doen en rocken!


Nieuwe live shows
14 oktober 2017

De laatste tijd zijn we bezig met het schrijven en arrangeren van nieuwe muziek. Gelukkig kunnen we binnenkort ook weer het podium op. Op 4 november spelen we in Simplon in Groningen, als support voor onze vrienden van Kill Your Darlings. Zij zullen daar hun gloednieuwe EP presenteren. Daarnaast staan we tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) op de planken in Proeflokaal 't Kantoor in Groningen. We spelen daar op 18 januari een semi akoestische show.

Zaterdag 4 november, 20.30 uur (deuren open 20.00 uur), Simplon Groningen (support Kill Your Darlings)
Donderdag 18 januari, 21.00 uur, Proeflokaal 't Kantoor Groningen (ESNS: Kantoorsonic)

Voor meer informatie, zie onze live shows. Graag tot ziens!


Nieuws update
4 augustus 2017

Het is al weer een tijdje rustig aan het front, dus vonden we het de hoogste tijd voor een update. Er is niet zo veel nieuws naar buiten gebracht de laatste tijd en ook is het even rustig met de live shows. Voor ons is de vakantieperiode aangebroken en we zijn ook druk met andere dingen. Dat betekend niet dat we als band stil zitten. Tussen de bedrijven door zijn we druk bezig met het schrijven van nieuwe muziek. Daar hebben we ook tijd voor nodig. We zijn overigens bezig met nieuwe live shows voor in het najaar, dus we zullen dit jaar zeker nog een stevig potje met jullie gaan rocken. Daarover later meer. Voor nu wensen we iedereen die op vakantie gaat of is een fantastische vakantie!


Unplugged Session
18 april 2017

Naast de stevige en energieke rock shows houden wij af en toe ook van wat gas terug nemen en liedjes spelen op een sfeervolle manier. In september vorig jaar speelde wij een speciale akoestische set live in de uitzending van RTV Een. Daar gaan we nu een vervolg aan geven in de Unplugged Session. Op zondag 14 mei spelen wij een volledige akoestische show live in proeflokaal 't Kantoor in Groningen. De aanvang is om 17.00 uur en de entree is gratis. Kom dus allemaal langs voor een mooie afsluiter van het weekend!


MON presents: Female Fronted Rock Night
7 maart 2017

We hadden het al even kort genoemd bij het bericht dat Marck terug is gekeerd als bassist bij Mr. Knowhow. Op 19 maart staan we weer met Marck op het podium tijdens een Female Fronted Rock Night bij Muziek Organisatie Noord (MON) in Groningen. De line-up is:

Mr. Knowhow (rock - hardrock)
Kill Your Darlings (rock)
Out Of Order (OOO) (all girl punk)
The Bloody Drumsticks (grunge - (punk)rock)

Deuren open om 19.00 uur en de entree is gratis. Klik hier voor meer informatie. Graag tot dan!


Nieuwe website
24 februari 2017

We hebben een nieuw, frisse website online geplaatst. Onze oude website was al weer online vanaf de release van Mk III Analog in 2014. Met de nieuwe line-up van de band, de nieuwe fotoshoot en de nieuwe muziek waar we mee bezig zijn, vonden we het tijd worden voor een nieuwe website. Meer nieuws over de nieuwe muziek volgt binnenkort..!


Nieuwe fotoshoot
21 februari 2017

Onlangs hebben we op een mooie locatie een fotoshoot gehad, wat heeft geresulteerd in een paar prachtige foto's. Op onze mediapagina is onze presskit te downloaden, die naast onder andere onze biografie nu ook een gloednieuwe bandfoto bevat. Onze dank gaat uit naar de fotografe, Anka Kremer.


Marck Kuiken terug bij Mr. Knowhow
11 januari 2017

Onlangs kondigde Phil aan dat hij Mr. Knowhow gaat verlaten en moesten wij op zoek naar een nieuwe bassist. Nu met de ingang van het nieuwe jaar zijn wij verheugd om jullie te kunnen melden dat Marck Kuiken terugkeert bij Mr. Knowhow als bassist. Marck was sinds de oprichting van de band in 2008 onze bassist, maar moest in 2010 door omstandigheden de band verlaten. Het contact met Marck is altijd blijven bestaan en nu Marck weer meer tijd heeft is dit een logische stap voor ons. Op 19 maart spelen wij een show in de bar van Muziek Organisatie Noord (MON) te Groningen. Dan zal Marck weer met ons op het podium te zien zijn en we spelen samen met de rockers van Kill Your Darlings. Graag tot dan!


Prettige feestdagen
20 december 2016

2016 loopt al weer op zijn einde en de feestdagen staan weer voor de deur. Ook wij gaan even bijkomen van alles samen met onze families en vrienden. Zo aan het eind van het jaar blikken we terug op een bezettingswisseling. Phil wil iets nieuws gaan doen met een ander genre muziek. Dat was vervelend nieuws, maar gelukkig speelt Phil nog twee shows met ons komend jaar. Daarnaast kunnen we binnenkort bekend maken wie onze nieuwe bassist wordt! Blijf ons dus in de gaten houden. Voor nu wensen we jullie prettige feestdagen en een goede jaarwisseling. Graag tot volgend jaar!


Extra laatste show met Phil
5 december 2016

We hebben nog een extra afscheidshow met Phil toegevoegd aan ons schema. Op zaterdag 18 februari 2017 spelen wij een show in het clubhuis van Monts in Noordbroek. De aanvang is om 21.00 uur en ook hier is de entree gratis. Mocht je ons missen in Adorp of van één laatste show met Phil niet genoeg krijgen, dan zien we je graag!


Phil neemt afscheid van Mr. Knowhow
2 december 2016

Helaas moeten wij mededelen dat Phil na een periode van vijf jaar Mr. Knowhow gaat verlaten. Phil heeft onlangs aangegeven dat hij zijn muzikale uitdagingen en creativiteit ergens anders wil zoeken. Het was voor Phil een lastige keuze om te maken. Ook wij vinden het jammer om afscheid te moeten nemen bij onze band, maar respecteren zijn keuze.

Met Phil kunnen we terugblikken op vijf prachtige jaren waarin wij als band een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt en een strakke live act hebben opgebouwd. Een van de hoogtepunten van de afgelopen jaren met Phil waren ongetwijfeld het produceren en opnemen van onze derde EP Mk III Analog, maar zeker ook de vele energieke live shows en altijd gezellige banduitjes blijven ons bijstaan.

Uiteraard laten we Phil niet zomaar gaan. Op zaterdag 28 januari 2017 spelen wij een afscheidshow in 't Witte Hoes in Adorp. De aanvang is om 21.30 uur en de entree is gratis. We zien jullie dan graag om nog een keer te kunnen rocken met Phil en Mr. Knowhow!


Nieuwe opnames online
7 oktober 2016

Onlangs waren wij te gast in de studio van RTV Eén, waar wij een speciale semi akoestische set live in de uitzending van het programma S-Express hebben gespeeld. Met dank aan de medewerkers van S-Express hebben we enkele opnames online kunnen zetten. Je kunt ze beluisteren op SoundCloud: https://soundcloud.com/mrknowhow/sets/semi-acoustic-live-s-express-rtv-een


Semi akoestisch in de lucht
16 september 2016

Zoals we eerder bekend maakten, spelen we vrijdagavond 23 september een speciale semi akoestische set live in de studio van RTV Eén, waar RTV Stadskanaal sinds kort in op is gegaan. Vergeet volgende week vrijdag dus niet te luisteren naar het programma S-Express, want vanaf 20.00 uur gaan we live! De live stream kun je beluisteren via https://rtveen.nl/luister-live.


Akoestische live show op RTV Stadskanaal
10 juni 2016

Op vrijdag 23 september spelen wij een speciale (semi) akoestische show. We zijn dan tussen 20.00 en 21.00 uur te gast in de studio van RTV Stadskanaal. Onze show zal dan live worden uitgezonden tijdens het radioprogramma S-Express. RTV Stadskanaal is in Stadskanaal en omgeving te beluisteren via 105.3 FM. Daarnaast is de radio uitzending live te beluisteren via de website van RTV Stadskanaal: www.rtvstadskanaal.nl


Next up: Eastwood Treffen op 11 juni
30 mei 2016

Op 11 juni spelen wij een live show op het Eastwood Treffen bij Motorhome Eastwood in Oosterwolde. Het Eastwood Treffen start om 16.00 uur en wij spelen vanaf 19.00 uur. Graag tot dan!


« Nieuwer | Ouder »| top ^
 

Mr. Knowhow online | www.mrknowhow.nl | (c) 2008-2019 Mr. Knowhow